Από μικρή θυμάμαι να κολυμπάω στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Αλλά, εκτός από την επαφή μου με τα γάργαρα νερά, να έχω και …με τα αγκάθια αχινών! Φυσικά. Όσο προσεκτικοί και να είμαστε όταν κολυμπάμε, μιας και οι αχινοί «κατοικούν» στα ρηχά, είναι φυσικό επακόλουθο σε κάποια στιγμή της ζωής μας να πατήσουμε έναν.
Απομάκρυνση αγκαθιών αχινού
Μετά από 15 χρόνια εμπειρίας μπορώ να σας πω πως ακόμα και να πατήσετε αχινό, υπάρχει η μέθοδος για να βγούνε τα αγκάθια του, ανώδυνα, χωρίς αιμορραγία, χωρίς άγχος και πολύ γρήγορα. Και θα την βρείτε μόνο εδώ στο Anna Liamo Day Spa. Η ανάγκη να ανακουφίσω φίλους, τουρίστες και μέλη της οικογένειάς μου, με βοήθησε να δημιουργήσω κάτι καινούργιο. Μια ειδική μέθοδο αφαίρεσης αγκαθιών αχινού από το πέλμα. Έτσι, μπορεί το πάτημα αχινού να είναι σύνηθες, όμως, άλλο τόσο είναι και η αφαίρεσή των αγκαθιών του.
Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, λοιπόν, για να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Και ούτε ένας για να μη βουτήξετε!
Το κόστος της υπηρεσίας εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση. Η χρέωση μεταβάλλεται ανά 15 λεπτά εργασία.
Μια ειδική μέθοδο αφαίρεσης αγκαθιών αχινού από το πέλμα. Έτσι, μπορεί το πάτημα αχινού να είναι σύνηθες, όμως, άλλο τόσο είναι και η αφαίρεσή των αγκαθιών του.
Λίγα λόγια για τον αχινό.
Μαρτυρίες λένε πως από το 3000 π.Χ. ο αχινός έχει πολλούς που τον «λατρεύουν». (Φανταστείτε και πόσοι τον έχουν πατήσει!) Βρίσκεται στην ίδια κατηγορία θαλάσσιων ζώων που ανήκουν και οι αστερίες οι οποίοι είναι και οι χειρότεροι εχθροί του (εκτός από τον άνθρωπο).
Χαρακτηριστικό του αχινού ή αχινιού είναι τα αγκάθια του, με τα οποία κινείται. Τα γνωστότερα χρώματα περιλαμβάνουν το μαύρο, σκούρο πράσινο, λαδί, μωβ, καφέ και κόκκινο. Υπάρχουν γύρω στα 700 είδη τα οποία είναι εδώδιμα. Αλιεύονται κυρίως σε βραχώδεις ακτές και λένε πως τους πιο «γεμάτους» αχινούς θα τους βρεις όταν και το φεγγάρι είναι γεμάτο. Οι καλύτεροι δε αχινοί λέγεται ότι είναι οι κόκκινοι. Σήμερα ο αχινός θεωρείται προστατευόμενο είδος και η αλίευσή του γίνεται με ειδική άδεια.
Όταν κάποιος πατήσει έναν αχινό, τα αγκάθια εισχωρούν στο δέρμα κι ενώ στην αρχή η ενόχληση είναι μικρή , ο πόνος φτάνει στη μέγιστη έντασή του μέσα σε 15 με 30 λεπτά. Στο δέρμα μπορεί να εμφανιστεί κοκκίνισμα και οίδημα, γύρω από το τρύπημα του αγκαθιού. Περιστασιακά μπορεί να εμφανιστεί εξόγκωμα ακόμα και μήνες μετά τον τραυματισμό. Καλό είναι να απευθυνθεί κάποιος άμεσα σε έναν ειδικό, μετά τον τραυματισμό.
Και μη ξεχνάτε… η Άννα Λιάμο είναι εδώ, για εσάς.